Selülit (Hidrolipodistrofi) Nedir? Tedavisi Nelerdir?
  1. Ana Sayfa
  2. Dermatoloji
Trendlerdeki Yazı

Selülit (Hidrolipodistrofi) Nedir? Tedavisi Nelerdir?

0

Selülit Nedir?

Derinin alt tabakasında bulunan yağ dokularının sıkışması nedeniyle kan dolaşımının gerçekleşmesini önlediğinden derinin üst tabakasında pütür pütür bir görünüm oluşur. Deri pürüzlü ve serttir. İşte bu pürüze ve pütürlüğe selülit denir.

Dünyada her 10 kadından 9’unda rastlanılan bu probleme, ergenlik dönemiyle beraber kilolu veya zayıf her yaş grubundaki kadında rastlanılmaktadır. Zayıf kadınlarda oluşan selülitin deride neden olduğu bozukluk, kilolu kadınlara oranla daha az görünmektedir.

Genellikle kalça, basen, dizlerin ve bileklerin iç tarafında ortaya çıkan selülitin oluşmasında en büyük etken kadınların kendilerine has hormonlarıdır. Ayrıca kalıtsal nitelikler, alkol ve sigara içimi, sağlıksız beslenme, sıkıntı ve spor yapmamak gibi durumlar da selülitin oluşmasında büyük etkiye sahiptir.

Selülitin Tedavisi

Selülitten kurtulmak için çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Öncelik selülitleri olan kadınların üzerine düşeni yapması gerekir.

Su, toksit maddelerin vücuttan atılmasını ve kan dolaşımı sağladığı için bolca tüketilmelidir. Tuz ve hayvansal yağlar ise selülitin oluşumunda rol oynadığı için tüketilmemesinde yarar vardır. Taze ve sağlıklı besin maddelerini yeğlemek gerekir.

selülitin

Vücutta selülitin oluştuğu yerlere yapılan masaj selülitlerin kaybolmasında oldukça etkilidir. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan masaj, selülitli bölgenin gevşemesine yardımcı olur. Selülitli bölgeye kullanılan kremlerden de masaj sayesinde daha verimli sonuçlar alınır.

Yüksek topuklu ayakkabılar ve dar elbiseler kan dolaşımını yavaşlattığından selülite neden olmaktadır. Bu yüzden bu davranışlardan kaçınmak gerekir. Ayrıca dik durmak selülit oluşumunu engeller. Düzenli olarak spor yapmanın da selülitten korunmada ve selülitlerin azalmasındaki rolü büyüktür.

Kadınların bu yazılanlara dikkat etmesinin dışında ise ozon, lazer ve basınç terapileri, ultrason, akupunktur gibi çok sayıda tedavi yönteminden kendilerine uygun olanını kullanması selülitlerin kaybolmasını sağlamaktadır.

Yorum Yap