Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?
  1. Ana Sayfa
  2. Dermatoloji
Trendlerdeki Yazı

Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

0

Siğil Tedavisi

Siğil, cildimizin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunlar, iyi huylu deri kabartılarıdır. Her hangi bir şekilde cildinizde kesilme ya da yaralanma oluştuğunda, bu virüslerden birini kapma olasılığınız yüksektir. Siğillerin çoğu zararsızdır fakat virüs kaynaklı oldukları için bulaşıcılığı yüksektir. Siğile doğrudan temas etmek ya da siğile temas eden bir şeye dokunmak, virüsün bulaşmasına neden olmaktadır. Siğiller genellikle vücudunuzda el, yüz ve ayaklarda görülmektedir.

Siğil Tedavisinin Amacı

Siğil tedavisinin tek amacı, kişiyi siğilden uzaklaştırmak ve siğilleri tamamen yok etmektir. Siğil tedavisi için 2 önemli faktör vardır. Bunlardan birincisi; siğil sorunu olan birinin virüslere karşı göstereceği bağışıklık derecesi, diğeri ise tedavi yönteminin en uygun şekilde uygulanmasıdır. Siğil tedavisinin, kolay bir süreç olmasına rağmen bazı olumsuz yönleri de vardır. Siğil tedavisinde, stresli bir tedavi sürecinden geçilmektedir. Bu tedavi yapılırken, sadece siğilin olduğu bölge uyuşturularak pıhtılaştırılmaktadır.

 

Siğil-TedavisiSiğillerin yoğun ve dağınık olduğu bölgeler ise özellikle çocuklarda daha sık görülür ve bu tarz bir vakaya, genel anestezi uygulanarak tedavi edilmektedir. Hastanın durumu elverişli ise sıvı azot tedavisi de uygulanmaktadır. Bu şekilde siğiller, bulunduğu bölgede dondurulmakta ve kese oluşmaktadır. Kese içinde bulanan sıvı siğiller tarafından emildiği zaman, siğili iyileştirmektedir. Sıvı azot ile yapılan tedavide siğilin geçmesi takdirinde, siğil oluştuğu bölgede hiçbir iz kalmamaktadır. Siğilin oluştuğu bölgeye kesinlikle dokunulmaması ve siğillerin sıkılmak sıkılmak suretiyle, kesinlikle kanatılmaması gerekmektedir.

Siğil Tedavisinin Doğal Yöntemi

Tıptaki uygulanan yöntemlerden ayrı olarak, doğal yöntemlerle de siğilin iyileşmesi mümkündür. Bitkisel yollar ve karışımlar, siğilin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bunların başında söğüt yaprağı, incir sütü ve sütleğen bitkisi gelmektedir. Bu şekilde yapılan siğil tedavileri, eldeki siğilin yayılmasını ve bulaşıcılığı engellemiştir. Elin üzerinde bulunan siğilde, elde siyah noktalar oluşmaktadır ve bunlar siğili beslemektedir. Bu şekilde oluşan siğiller tehlikelidir ve bulaşıcılık riski çok fazladır. Bu şekildeki siğiller, genellikle kötü huylu siğillerdir. İyi huylu olan siğillerin ise genel olarak, kendiliğinden geçtiği görülmektedir. Elinizde ya da vücudunuzun her hangi bir bölgesinde siğil görülmesi durumunda hemen bir uzmana başvurmalı ve gerekli tedaviyi uygulamalısınız.

Yorum Yap